AİLE İÇİ ŞİDDETE SON

      Aile içi şiddet, sosyo-ekonomik ya da kültürel durum gözetmeksizin toplumun her kesiminde karşımıza çıkıyor. Sebepleri toplum bilimcilerce araştırılıyor, son vermenin çareleri aranıyor. Şiddete maruz kalanlar büyük oranda kadınlar ve çocuklar. Şiddet uygulayıcısı olarak da erkekler baş rolü alıyor. Güçlü olan tarafın güçsüz olana yaptığı sözlü ya da fiziksel saldırıların tümü şiddet kapsamına giriyor. 
       Aile içi şiddetle ilgili en büyük çaresizlik ise, olayın aile meselesi olarak adlandırılması. İnsanlar çoğu zaman şahit oldukları bu duruma karışmak istemiyor. Halbuki bu yaklaşım, vicdanlara yapılan plasebo etkisidir. Gazetelerde okuduğumuz ve üzülüp çevirdiğimiz bir haber olarak kalıyorlar çoğu zaman. Şiddet mağdurları için neler yapılabilir? İşte bu sorunun cevabı http://aileicisiddeteson.com 'da. Bu sitede şiddet mağdurlarının neler yapabileceği, ilgili telefon numaraları belirtilmiş. Ben şiddete maruz kalmıyorum demekle bu konudaki sorumluluğumuzu inkar etmemeliyiz. Şiddete maruz kalan komşunuz, akrabanız da olabilir. Ya da çok sevdiğiniz çocuğunuzun sınıf arkadaşı da. Kadına ve çocuğa şiddet konusu yıllardır medyada komedi konusu olarak işlendi. Biz de güldük ağlanacak halimize. Bilgi sorumluluk gerektirir. Acıyarak kimseye yardımcı olamazsınız. İnsanlara doğru adımları atması için destek olun. Ayrıntılı bilgiler aşağıdaki linklerde belirtilmiştir. 
http://aileicisiddeteson.com
Tehlikedeyseniz yardım isteyin
 Şiddet gören birisine nasıl yardım edersiniz
 İstatistikler
http://www.facebook.com/aileicisiddeteson


Acil telefonlar
• Hürriyet Aile içi şiddet acil yardım hattı- 0 212 656 96 96-0 549 656 96 96
• Polis imdat – 155
• Jandarma – 156
• Ambulans -112
• Alo 183 (SHÇEK Aile, Kadın, Çocuk ve Özürlü Sosyal Hizmet Danışma Hattı)

Yorumlar

  1. ahh kanayan yara...Allah bu durumdaki herkese kolaylık versin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gökçe , bu yara uzun süre kanayacağa benziyor ne yazık ki. Şiddet uygulayana verilen cezaların arttırılması en büyük temennimiz.

      Sil
  2. bütün kadınlar bilgilenmeli ama önce erkekler malesef, aile içi şiddeti onlar yapıyor. yani erkekleri eğitmek lazım :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet filiz, haklsın. son 4 yılda yapılan başvurulardan %80'i kadınlardan gelmiş. Yani problemin asıl kaynağı beden gücünün çoğunu elinde bulunduran erkekler:(((

      Sil

Yorum Gönder