EVLİLİK AŞKI ÖLDÜRMESİN

     Yaz aylarının vaz geçilmez rituellerinden biri de düğünler, nikahlardır. Yazın sık sık görürüz, fotoğraf stüdyosundan çıkan mahcup gelin ve damat manzaraları. Gelinlikler ,kına geceleri, davetiyeler, organizasyoncular derken mutlu çift kendini hummalı bir maratonun içinde bulur. Derken, onlar ermiş muradına...

       Evlenmek, ruh eşini bulmaktır çoğu insana göre. Zor günlerde yaslanılacak omuzdur, birlikte  yaşlanmak istediğin insandır. Kafaların üstünde pembe kalplerin uçuştuğu günlerde bazı sesler vardır, derinden gelir, karşı tarafa hiç hissettirilmez.  
    
     Karşımızdakini değiştirme gayretidir bu hin fikir. Çoğu kadın ve erkek evlenirken sevdiğini değiştirme ihtimalini de çeyizine koyar. Dağınık mı, annesine mi düşkün, alış veriş delisi mi, asabi mi? Tüm bunları bir anda evlendikten sonra değiştirme seansları başlar sonrasında. İşte bu yüzden de bir çok pembe yuvayı koyu bir sis perdesi kaplar. Evlilik öncesi hoş görülen davranışlar, nikah memuruyla karşılaştıktan sonra kavga sebebi olur bir anda. Nikah memurunun suçu yok aslında. Suç, kanal değiştirir gibi huy değiştirmeye çalışanlarda.

     Karşımızdakini olduğu gibi sevmek ne güzel bir duygudur. Hele olduğunuz gibi sevilmek daha da beyaz daha da başka bir duygudur.  Evlilik öncesi kadın ve erkek açıkça konuşup, kendilerini doğru ifade ettiklerinde daha sağlam bir yuvaya adım atmış olurlar aslında.     
Evlilik aşkı   çiftlerin değiştirme gayreti ile işte böyle  öldürür.  
      Yani, ben seni değiştirebilme ihtimalini sevdim diyorsanız, şimdiden eşinize  kolay gelsin...

Yorumlar

  1. merhabalar.sitenizde keyifli bir gezinti yaptım.ayrıntıları okumak için tekrar gelicem :)).sevgiler

    YanıtlaSil

Yorum Gönder