ERKEKLER BUNU BİLEREK Mİ YAPIYOR?

       Kadınları anlamanın ne denli zor olduğundan bahsedip durur erkekler. Yüzlerce yıldır kadınların neden çabuk sinirlendiği, alındığı, ağladığı konusunda türlü muhabbetler çevirirler. Bu da yetmezmiş gibi kendilerini çok mantıklı sanıp  duygularına gem vurabilen harika varlıklar olarak adlandırırlar. Kadınların eleştirilerini şikayet olarak görüp, kendilerini  tenkit edilmeyecek kadar mükemmel görür postmodern Apollo heykelleri.
      İtirazım var. Hemcinslerime yapılan bu türlü ve her türlü iftiraya, karalamaya itirazım var. İlk olarak,  kadınlar durduk yere sinirlenmez. Erkekler milyon defa çorapları kirli sepetine atması konusunda uyarıldıkları halde neden hala canları istedikleri her yere çoraplarını fırlatıp dururlar. Ne yani kendi alanlarını mı işaretliyorlar böyle yaparak? Sonra kadın uyarınca, birazcık da sesini yükseltince,'Ne oldu sana, özel gününde misin' diye sorarlarsa suçlu yine biz miyiz Sayın Okuyucu Vicdanı.
       Çocukların ödevlerine yardım gerektiğinde her daim yorgun olan erkekler akşam maç saatinde tribündeki amigoları kıskandıracak performanstadır. Şimdi biz miyiz dengesiz? 
       Fanatiği oldukları takım kaybedince, kıpkırmızı olan, bağırıp çağıran hatta ağlayan erkekler;  siz söyleyin biz miyiz aşırı duygusal? 
      Hala tatlı kaşıklarının hangi çekmecede olduğunu bilmeyen erkeklerin kadınları dikkatsiz olarak algılaması peki ne kadar adaletli?
       Sabahın en erken saatlerinde tüm ihtişamıyla işe giden tabii bu arada çocukların kahvaltılarını hazırlayıp okula götüren, akşam eve gelince  evi düzene koyan, yemekleri vitamini kaçmasın diye özenle  pişiren ve mükellef sofralar hazırlayan kadınlar varsın ofsaytı anlamasın, çok mu?
      Neyse söz meclisten dışarı. Ama kadın olsun erkek olsun. Bir insan sinirli, üzgün ya da mutsuz olduğu zaman mutlaka bunun bir dış etmeni vardır. Bilmem anlatabildim mi?
     

Yorumlar

Yorum Gönder