Çöl Sıcaklarında Klima Almak Tatile Gitmek Gibi Birşey


Haziran ayının gelmesiyle birlikte, tatile kaçış planı yapanların, ofislerinde bunalma vakti gelmiş demektir diye düşünmüşümdür. Sadece iş yeri mi ? Evinizde Temmuz – Ağustos sıcaklarında  rahat uyuyabiliyor musunuz ?

Yıllarca evime klima almayı erteledim, ancak artık yazın yaşadığımız sıcaklar normal sıcaklar değil, çöl sıcakları olmaya başlayınca bunun bir ihtiyaç olduğunu kabullendim.

Çöl sıcaklarını hallettik diyelim, peki fatura ne olacak? Verimlilik ve ortamdaki hava kalitesinin kaybolmaması, dekorasyon uyumluluğu vs. tüm bunlar klima alırken dikkat etmem gereken faktörler. Şunu söyleyebilirim ki piyasada çok ucuz fiyata klimalar da var çok pahalıya da. Çok ucuza kaçıp enerji tasarrufundan uzaklaşmamayı tercih ederim. Yani klimayı bir kere alacağım ama faturasını aylarca ödeyeceğim. Ayrıca yeni teknolojiyle üretilen klimalar hem bakterileri barındırmaması açısından da tercih nedenim. Üstelik sessiz çalışıyorlar ve evimin ya da ofisimin dekorasyonunu bozmuyorlar.

Yazın çok fazla tatile çıkamayacaklar için klima almak çöl sıcaklarında tatile gitmek gibi bir şey aslında. Üstelik çok daha ekonomik.


Yorumlar