DEFIANCE İLE İSYANA VAR MISINIZ?

       
          Polisiye-bilim-kurgu sever misiniz? Öyleyse buyurun bakalım. Son günlerdeki en büyük takıntım olan Defiance (İsyan) konulu yazıma hoşgeldiniz. Malum ülkenin gündemine de pek manidar bir gönderme olan Defiance' ın konusu yıllardır Amerikan Sinemasının bilinç altımıza yer ettirdiği Dünyanın sonu ile ilgili. Ne gariptir, bu zamana kadar en çok sevilen, en çok takip edilen dizi ve filmler hep Dünyanın ileride berbat bir yer olacağı ya da yok olacağı senaryosu üzerine kurulu. Ve ben kendimi bildim bileli 'Star Wars' tan bu yana ayıla bayıla bu yapımları izlerim.  Yani Dünyanın başına küresel bir felaket gelse Hollywood avuç avuç kınayı yakacak gibi görünüyor. Neyse bu da benim kendimce bir eleştirim olsun.

         Peki bu basmakalıp senaryoya rağmen neydi Defiance'ta beni çeken. Tamamen duygular üzerine kurulu olması, oyuncuların zorlu performansı ve harika makyaj efektleri elbetteki. Konusuna gelince; Joshua Nolan (Eski bir askerdir ve hatırı sayılır yakışıklıdır) ve evlat edindiği kızı  Irisa'nın  ( Irathient ırkındandır, büyük karizmadır) yolu Defiance kasabasına (İnsanlar ve votanlar kurmuştur , St. Louise civarına tekabül eder)  düşer. Orada insan ve uzaylıların kurduğu düzende yer alan baba kızı her bölümde yeni maceralar bekler.
          Ayrıca kasabanın hatırlı  kötüsü ve zengini de vardır elbette. Tarr isimli bu familya , evlere şenliktir. Hele bir Datak Tarr isimli mahlukat var. 'Kıroyum emme para bende' der durur her bölüm. Güzeller güzeli karısını aslında diziseverler hemen hatırlyacak. Dexter'ın belalı sevgililerinden Lila'yı oynayan Jaime Murray ,Stahma Tarr'a can veriyor. Neyse daha fazla bilgi vermek istemem spoiler falan olur. Beddua almayayım durup dururken. Bu arada Dexter'ın karısı Rita da Belediye Başkanı rolünde.  Tesadüf.

          Karakter analizlerini çok derin işlenmiş olan dizide sadece şiddet öğeleri yer almıyor. Aile, kültürler, farklılara saygı, aşk gibi kavramlar dizinin aslında temel yapı taşları. Bunun üzerine aksiyon ve kurgu eklenince tabii tam benlik oluyor.

         Yazın sıcağında, felaketler içinde umut, aşk ve macera arıyorsanız ne yapın edin Defiance' izleyin. Bu arada favori karakterim Irisa'dır ( Stephani Leonidas) . Arz ederim:))
       Müzik seçimlerinden dolayı ise 10 puan veriyor, Nirvana'yı ( Came as you are) tekrar dillere düşürdükleri için teşekkür ediyorum.

#defiance- https://twitter.com/DefianceWorld
IMBD- http://www.imdb.com/title/tt2189221/?ref_=sr_1

Yorumlar