Mutsuzluktan Mutsuz musun?

         
        Mutsuz olmak için ne kadar çok sebebimiz var değil mi? Hepimizin mutlaka bir günlük mutsuzluklar listesi  vardır.  İşe giderken yağmurun bastırması, bir davette çorabımızın kaçması , favori dizimizin finalinin rezil şekilde bitmesi (Bkz. Dexter) ,  okkalı bir doğal gazı faturası ile muhattap olmamız ve daha bunun gibi yüzlerce sebep var mutsuzluğa dair. Tüm bu durumlar ya da benzerleri küçük mutsuzluklardır aslında. Savaşmaya bile gerek kalmadan bir püfff deyip salıveririz aslında alayını. 
           
          Tabii küçümen psikopat Pollyanna gibi de her şerde bir hayır vardır deyip tüm kara bulutlara şükür etmenin de bir alemi yok elbette. Çünkü bu sözün diğer yarısı da her hayırda bir şer vardır. Neyse bu kadar 'şer'li yazı yazıp blogumun aurasını daha fazla kirletmeyeyim. 
            
           Hayat bazen hamlelerinizi kullanmanız için fırsatlar yaratır. İlk insanlar üşümeseydi ateşi bulmaya kalkmayacaktı. Edison karanlıktan sıkılmasaydı ampulü icat etmeyecekti. Aşık olmasaydı insanoğlu şiir yazamayacaktı, duygular üç beş satırda fırtınalar koparamayacaktı.

            Bu yüzden mutsuzluklara çaresizlik olarak değil de hayatın derslerini öğrenme fırsatı olarak  bakmak gerekli aslında. Doğal gaz faturandan şikayetçiysen faturaya verdiğin parayla yazın evinin yalıtımını yapabilirsin, çorabım kaçtı diye davette somurtup köşe bucak kaçacağına yanına bir yedek almayı öğreneceksin. İnsanlar neden bu kadar kötü diye mutsuzluğa kapılacağına kendi davranışlarını  gözden geçirecek ve senin de bir insan olduğunu unutmayacaksın. 

            Hayat öğrenmen için fırsatlar yaratır. İster isyan et, istersen kader diye sineye çek. Yaşadığın olumsuz durumu olumluya çevirecek sihirli değnek sadece senin zihninde. Son zamanların popüler tabiri ile kişisel gelişimin kralı da kraliçesi de sensin. Süslü püslü isimli kitaplara ihtiyacın yok senin. Sadece kendine karşıdan bakmayı öğren. 

           Bu arada işe giderken yağmur bastırdığında madem şemsiyen yok yanında çocukken yağmurda oynamayı ne kadar çok severdin, onu hatırla.

Yorumlar