HER SON YENİ BİR BAŞLANGIÇTIR


               2013 yılını uğurlarken koca bir yıl film şeridi gibi gözlerimizin önünden geçip gidiyor. Kimi anları pamuk şekeri gibiydi, hiç bitmesin istedik. Kimi anları ise biber gazı şiddetinde hem gözümüzü hem ciğerimizi ağlattı. Ama hayat da bir kalp grafiğine benzemez mi zaten? İnişleri ve çıkışları vardır , doğal olarak. Ne zaman ki grafikteki çizgi düzleşir o zaman tası tarağı toplayıp göçmek gerekir. Hüzünlerin ve sıkıntıların ardından mutlaka aydınlıkların doğacağına inanırım. Asıl olan o zor anlarda inancını kaybetmemek, dertlerin içinde saklı olan dermanı aramaktır.
              İsyan ettiğimiz, küstüğümüz, kırıldığımız anlarımız da oldu bu yılda. Ama bunların yanı sıra kırdığımız, küstürdüğümüz, haksızlık ettiğimiz insanlar da oldu mu? İşte böyle zor soruların da üstesinden gelebilmek için güzel anlardır yılbaşıları.Bir  nevi vicdanının almanağını yaptın mı güzel kardeşim. Sen asıl ondan haber ver.

           Yeni başlangıçlar, yeni kitaplar, yeni filmler, yeni insanlar, yeni yerler, yani hayat bizi bekler. Yeşilçam filmlerinin masumiyetinde olsun 2014. Vecihi gibi romantik, Yaşar Usta gibi gururlu, Hafize Ana gibi şefkat dolu olsun. Ve sonu hep mutlu olsun...


Yorumlar