Birazcık Gülümseme Alır mıydınız?


            Birazcık gülümseme alır mıydınız? Şöyle en gamzelisinden, biraz da kikirdemelisinden. Tüm Dünya'nın ortak dili olan bir gülümseme. Günün, dudaklarının kıvrıldığı yöne doğru ilerler sözünü her sabah aklıma getiririm. Elbette zor günlere, sağlık sorunlarına, çatışmalara engel değil dudaklardaki tebessüm. Ama her sorunun bir çözümü varsa bu evrende , cevapları bulmada gülümseme her zaman bir numaralı yardımcımdır. 

         Sabah işe giderken, kafamı kaldırıp gökyüzüne bakarım ilk iş. Bakarım, bahtımda ne varsa, belki parlak bir güneş belki beyaz bir bulut belki de kara bir karga. Fark etmez. Günün getirdiği her şeye ilk iş gülümsemeli selamımı çakarım. Evrene gönderirim pembe umutlarımı, yaşama sevincimi. Çocuklarım, eşim, ailem, sevdiklerim ben yanlarında yokken de gün içinde hissetsinler isterim gülümsememi. Onlar da hatırlasınlar isterim gülümsemeyi.

       Asık suratlara tahammül edemeyenlerdenim bu yüzden. Birazcık gayret, hadi ama diye motive etmek, istiyorum hatta. Elbette insanın morali bozuk , keyfi kaçık olur. Ama 365 gün de mi olur. Alın kırışık, surat buruşuk olunca daha mı kolay üstesinden geliniyor hayatın. Etrafına buzdan bir duvar örünce daha mı güçlü oluyorsunuz gülmezler çetesi?

        Gülümsediğin anda karşındakine kendini daha kıymetli hissettiriyorsun. Hele bir çocukla iletişimde gülümsemek, ne büyük bir davettir. Kalbini açması için ne doğru bir hamledir. Tavsiye ederim, tecrübeyle sabittir. Sert ve parmak sallayan bir anne olarak anlatmak istediklerim hep tepki görürken, yumuşak sesli tatlı gülümsemeli bir anne olarak evde daha bir kontrol sahibi olmuşumdur. En önemlisi bu tutumla kimsenin kalbini de kırmanıza da gerek kalmıyor.

        Seçim size kalmış. Aman siz ne olur, bu sabah evden çıkarken gülümsemenizi yanınıza almayı unutmayın. Şöyle en gamzelisinden, en kikirdemelisinden....

Yorumlar