Çocuk Olmak Çok Zor


         Çocuk olmanın zor ama çok zor olduğu topraklarda yaşıyoruz. Örselenen, itelenen, hor görülen, yarış atına döndürülen, istismar edilen, ihmal edilen, küfredilen, çalıştırılan, evlendirilen, işkence edilen, hunharca öldürülen bir çocuksun neticede.

               Yerel seçimler öncesi bütün siyasetçiler bangır bangır konuştu, bağırdı , çağırdı. Büyük lokma da yediler, büyük laflar da ettiler. Ama onca edilen kelam israfında bir ağızdan çocuklar için lafı çıkmadı. Zaten ne zaman etmişlerdi ki. Çocuklar için planları , hedefleri olmayan siyasetçilerimiz var bizim.
           
              Bir ülkenin seviyesini çocuklara yapılan muameleden anlayabilirsiniz. Yurdumun dört bir yanından çocuk kaçırma ve akabindeki  korkunç olayların haberleri geliyor. Nasıl bir vicdansızlıktır bu diye düşünürken cezaların yetersizliği geliyor akıllara. İşte o zaman ne kadar kanun yapıcı, uygulayıcı varsa hepsine birden ah edesi geliyor insanın.

              Biz   ne yapalım o zaman:
1. Çocuklarınıza asla yabancılarla konuşmaması gerektiğini kesin olarak belirtin.
2. Asla yalnız bırakmayın.
3. Telefon numaralarınızı ezberletin.
4. Bilgisayarda online oyun oynuyorsa dikkatli olun. Yazıştığı kimseler var mı, araştırın.
5.  Varsa sosyal medya hesabını sık sık kontrol edin.
6. Issız ve sakin yolları değil, kalabalık ve işlek yolları tercih edin. Çocuklarınıza da öğretin.
7. Benim çocuğum büyüdü, başına artık bir şey gelmez diye düşünmeyin. Her türlü tedbiri almayı ve ÇOCUKLARINIZI lütfen İHMAL etmeyin.
       


Yorumlar

  1. Çocuk yaptığı yanlışın cezasını çeker illa ki. Belki de sırf bu yüzden büyümek ister. Yaptıklarından ötürü ceza çekmemek için..
    İşte bu hale geldik...
    Büyükler yaptıklarının cezasını hiç çekmiyor.. olan yine çocuklara oluyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çocuklar büyüklerin adeta kum torbası. Güçleri yettikçe, vurup duruyorlar. Çok doluyum bu ara. Ne hallere geldik, gücü yeten yetene:((

      Sil

Yorum Gönder