Çocuklara tasarruf yapmayı öğreten uygulama TEB Çocuk


Çocuklar aslında çok küçük yaşlarda tanışıyorlar para ile. Ancak paranın tam olarak ne anlama geldiğini, değerini, nasıl kazanılıp nasıl biriktirildiğini anlamaları için okul çağına gelmeleri gerekiyor. Yine de bazı kavramları kazandırmak oldukça güç olmakta.

İşte bu konuda TEB, anne ve babaların tam da ihtiyacı olan bir uygulama başlattı, TEB Çocuk. Nedir TEB Çocuk? Çocuklara parayı tanıtan, para biriktirme yöntemlerini öğreten, harçlık kazanmalarını sağlayan eğlenceli bir uygulama. Çocuklar eğlenceli oyunlarla para kavramını öğreniyorlar.

Erken yaşta paranın nasıl kazanıldığını, nasıl biriktirilmesi gerektiğini öğrenen çocuklar ileriki zamanlarda para harcama ve tasarruf yapma konularında çok daha bilinçli olmakta. Ancak anne ve babalar para kavramını çocuklara kazandırmakta zorluk çekmekte. Ancak TEB’in bu yeni uygulaması ile çocuklar artık eğlenceli bir şekilde öğrenecekler.

Kağıt paraları kameraya gösterip hangi paranın ne olduğunu, marketlerdeki ürünlerin fiyatlarını çeşitli uygulamalarla öğrenirken limonatacı uygulamasıyla da nasıl para kazanıldığını görmekteler. Limonata tezgahı kurup limonata satmaya çalışacaklar, buarada kar ve zarar kavramlarını kazanmaktalar. Biriktir bölümündeki uygulama ile de harçlıklarını nasıl biriktirebileceği konusunda bilgi sahibi olmaktalar. Ayrıca anne ve babalarla birlikte oynanan Harçlık ajandası ile çocuklar evde küçük işler yaparak harçlık kazanmayı ve biriktirmeyi de öğreniyorlar.


TEB Çocuk şimdi daha fazla çocuğa tasarruf bilinci kazandırmak için okul ziyaretleri yapıyor. İster veli olun, ister öğretmen TEB Çocuk’un sizin okulunuza da gelmesini istiyorsanız eğer sitedeki formu doldurabilirsiniz. http://www.tebcocuk.com/

Yorumlar