Kadirizm'den Kıvançizm'e


          Deli gibi yoğun bir gündemin ardından nihayet hafta sonu geldi. Herkes için nefeslenme, tazelenme fırsatı olsun dilerim bu kısa mola. Tabii bu arada hafta sonunun kadınlar için evdeki işleri ışık hızıyla halletmek, ütü, çamaşır, çarşı , pazar anlamına geldiğini düşünen erkekler için iki çift lafım olacak. 

        Kahvaltıyı hazırlamak, çocukla ilgilenmek, yedirmek , giydirmek sizden hiç bir şey alıp götürmez. Bakınız örneklerde görüldüğü gibi biz kadınlar ev işlerinin sorumluluğunu paylaşan erkekleri nasıl görüyoruz. Gayet güzel görüyoruz , net.

       Kadın çalışsın ya da çalışmasın, evde erkeklerin biz talimat vermeden işe güce el atması sanıldığı gibi delikanlıyı bozmaz. Malum, kara kaşlı -kara gözlü  Kadirizm 90'larda kaldı. Şimdilerde sarışın- boncuk gözlü  Kıvançizm rüzgarının tesirindeyiz.

         O yüzden Bayım şimdi elindeki kumandayı yavaşça sehpanın üzerine doğru bırak ve yıllardır  yayıldığın o kanepeden dikkatlice kalkıp mutfaktaki hanımefendiye yardım etmek için tıpış tıpış yol al bakalım. Hımm, bunu ben demiyorum, vicdanın diyor bu arada. Umarım anlaşılmıştır. Aksi takdirde kredi kartının canını okuma programımız devreye girecektir. 


       Sevinçlerin, yorgunlukların, kahkahaların ortak olduğu mutlu bir hafta sonu geçirmeniz dileğiyle. 
       Şimdilik hadi bana müsaade...






Yorumlar