Absürt Komedi Tadında Evleniyoruz

     
         Nedir bu milletimizdeki evlenme merakı. Gerçi komşu teyzelerin anlı şanlı çöpçatanlık bayrağını televizyon kanalları kaptı son yıllarda. Transfer ücretlerinin dudak uçuklattığı, kıyasıya rekabetin yaşandığı absürt komedi tadında evleniyoruz .  Öyle bir akıl tutulması ki yaşananlar, çölde susuz kalmışım da serap görüyormuşum gibi hissediyorum artık. Yok canım, bu kadar da olmaz denen anlar için evlilik programları birebir  reçete. Kimse kimseyi zorla televizyon başına oturtup izletmiyor elbette. Ancak aynı anda 4-5 kanaldan birden bodozlama bodozlama gelince ucundan bucağından yaşananlara şahit olmamak oldukça zor. Bitmeyen sabun köpüğü diziler gibi  , ayçekirdeği gibi , ambalaj baloncuklarını patlatmak gibi işte.
       
        Kızların hepsi mağdur, erkekler ise mağrur. Kirpiklerin ucunda döküldü dökülecek gözyaşları saklı. Kuzu kuzu talibini bekleyen aday hakkında aniden flaş bir haberle telefon bağlantısı kurulabilir ve 4 kez evlenip 6 kez nişan bozduğu gerçeği suratına haykırılabilinir. Sonrası, gelsin reytingler. Orkestra Halil Sezai'den en ağdalı makamında İsyan'ı haykırırken stüdyonun yarısı gözyaşlarına gark olur. Sarışın sunucu hafif öfke patlamaları yaşar, adaya ayar verir. Stüdyoda yaşanan gerilim hevesli gelin adayının mikrofonu kapıp oynak bir şarkı patlatmasıyla dağılır, gönüllere detone sular serpilir.

          İş güç sahibi olmayan erkek  adaylar geleceğe yönelik planlarını Allah'a havale eder. Hayırlısı, rızık, kısmet, iki gönül, samanlık, seyran kelimelerini art arda cümle içinde kullanarak hayır severlerden yardım ister. Sarışın sunucu (pardon moderatör) atlar hemen devreye " Adam gibi adamsın Niyazziii, sana kız vermeenin alnını karışlarım" diyerek stüdyoda alkış tufanına sebep olur. Akabinde sık yaşadığım bir durum olan insanlığımdan utanma duygusunu yaşar, kanalı değiştiririm.


           Yıllardır, klonlana klonlana devam eden çığ gibi büyüyen evlilik programları aslında toplumsal  yozlaşmanın en basit örneği. Ne zaman böyle bir toplum olduk diye sormadan edemiyorum kendime. Amacın yuva kurmayı kolaylaştırmaktan ziyade ayıpların, acıların, umutların reytinge dönüşmesi olduğunu anlamak çok zor değil. Oynayın sarışın bacılarım , milletin acılarıyla, zayıflıklarıyla, farklılıklarıyla oynayın. Oynayın ki zengin kalın, patronlarınızı zengin kılın.

Yorumlar